Gewoon of uitzonderlijk. Wat kan en nodig is, is voor iedereen anders.
Hoe gaat een sessie?
Bij eenvoudige klachten zijn enkele sessies gewoonlijk genoeg. Soms is het in één sessie opgelost. Complexe klachten of meerdere klachten vragen meer sessies. Een hypnotherapiesessie duurt gewoonlijk anderhalf tot twee uur. Dat is langer dan de meeste therapievormen. Dit is nodig omdat de trancebeleving tijd vergt. Hoe dieper je ervaring des te groter het effect.
De eerste sessie bestaat gewoonlijk uit een intakegesprek en een visualisatie rond het thema waaraan je wilt werken. We stellen samen een behandelplan op en sluiten een behandelovereenkomst.
Elke volgende sessie kent een kort voorgesprek, een behandeling en een nagesprek. Of je een vervolgsessie wilt bepaal je zelf. Bij complexe problematiek las ik na tien sessies een sessiepauze in. Dat geeft je de ruimte los van je therapeut het effect van de therapie concreet vorm te geven in je leven. Ook voor mij is het van belang even een stap terug te doen uit je proces, om vanuit een breder perspectief te blijven zien wat nodig is.
Wie voldoende psychisch draagvlak heeft kan kiezen voor een Verdiepingsweekend. Per dag werken we dan ongeveer vijf uur in één of meerdere sessies. Heb je aansluitend op een sessie behoefte aan een onderdeel uit het Plusaanbod, dan kun je daarvoor kiezen. Bij voorkeur vooraf afspreken i.v.m. de planning.
Methoden en technieken
Ik maak gebruik van een veertigtal methoden en technieken. Enkele veelgebruikte vormen zijn:
- Werken met persoonlijkheidsdelen (een soort interne relatietherapie met delen van jezelf)
- Regressie therapie (terug naar het moment waar een barrière is ontstaan voor inzicht en oplossing)
- Reïncarnatie therapie (terug naar een eerder leven waar belemmerende overtuigingen zijn ontstaan die je nu in de weg zitten. We transformeren ze in helpende overtuigingen)
- Tijdlijnwerk naar de toekomst of het verleden (om mogelijkheden te verkennen, te zien hoe iets uitpakt of ergens de oorzaak van vinden en de gevolgen ervan op jou veranderen.)
- Sociaal Panorama (heeft veel weg van een familie-opstelling zonder representanten; verkennen en verbeteren van de verhoudingen in een veld als familie, gezin, werk, e.d.)
- Losmakingsritueel (in je eigen kracht terugkomen door je los te maken van ongezonde invloeden en zelfheling)
- Bevrijd jezelf therapie (variatie op EFT; een zelfbekrachtiger, zet negatief om in positief)
- Traumatechnieken: DRT (variatie om EMDR), driepuntsdissociatie, implosieve desensitisatie, de Rechter.
- Rosenberg (relatietherapie)