Mysterious ways

Hoe moet ik dit toch noemen? Een hele zoektocht al gemaakt. De mystieke reis, Mystiek Leven, Individuatie, Heroïsche reis, de Reis van de Held, een Westerse bevrijdingsreis, persoonlijke ontwikkelingsreis, en wat al niet meer zijn langs gekomen. Het is nu toch echt de tijd dat ik helderheid krijg.

Een aantal kenmerken schrijf ik op een rijtje en hoe het zich onderscheidt van Oosterse wegen, van archaïsche wegen, van die van natuurreligies in onze tijd. Hoe ga jij heten? Ik kom er met mijn denkhoofd maar niet uit. Dan mag je zwijgen nu en geef het onbewuste het woord. Die moet eerst ruimte krijgen dus aankleden en afwassen dan maar. Met de tandenborstel nog in mijn mond klinkt er ineens “Lichtend Leven”. Een vreugdekreet, en tranen vullen mijn ogen. Dat is het, dat is het, dat is het helemaal! In verbinding met het mysterie leef je lichtend, ontstaat je pad. Het onthult zich aan je terwijl je gaat. Geen licht aan je voeten, maar in jezelf. Jij gaat verlicht, want in verbinding. Zo zie je waar je heen moet gaan. Dan ga je in vertrouwen. Zekerheid door in verbinding los te laten. Ben je niet in verbinding, dan tast je in het duister, ga je verduisterd. Dan moet je hard werken en zoek je op de tast naar zekerheden waar je je aan vast kunt houden voordat je je voeten ergens neerzet. Zekerheid door houvast op de tast.

Verbinding met het mysterie gebeurt door de stekker van je ego in  het stopcontact van je kern te steken. Hierdoor stroomt er energie door je heen en gaat je bewustzijn schijnen. De ‘one-eighty’ heb ik deze draai genoemd, de 180 graden draai. Daarna is het aan jou om de ruiten van je lantaarn schoon te poetsen. Dat is het werk dat je aan je psyche hebt te doen. Overtuigingen, projecties, trauma’s, of wat je ook belemmert kunnen opgeruimd worden. Dan kan je kernlicht, wat je essentie is, behalve naar binnen ook naar buiten toe uitstralen.

In het traject Lichtend Leven help ik je met beide: de ‘One-eighty’ en de ‘Clean-up’: in verbinding zijn, zodat je je innerlijk licht ervaart en je psyche schoonmaken, voor helder zicht en licht waar je gaat. Zo brengt de levensreis je steeds dichter bij leven vanuit de volledige potentie. Geleidelijk aan word je wie je bent, die je altijd al was maar nog niet zo goed kent. Leef lichtend, dan ga je je eigen route naar je essentie in verbondenheid.