Bloemengeschenk

Een enorme bos krijg ik, een vierkante meter of vier, zo groot. Prachtige gele reuzendahlia’s. “Wat wil je hiermee zeggen”, vraag ik. Er wordt me één voor mijn ogen gehouden. Het opent zich weids, majestueus en toont haar volle pracht. Geweldig!

Sambhavi mudra leer ik mijn cliënt, een methode om vanuit meditatie in contemplatieve trance te komen. Van daaruit kun je een vraag in het onbewuste leggen en ontvang je antwoorden. Ik doe het voor, ga zelf ook zo diep. Ze reist mee op mijn woorden. Haar eigen reis van vraag en antwoord.

Ik heb geen specifieke vraag voor mezelf. ‘Toon maar wat ik nu nodig heb’, laat ik weten. Zo verschijnt de bos reuzendahlia’s. Ik weet zo niet wat de symboliek hiervan is, maar voel de lading van het bloemengeschenk, de gele pracht en de zich openende bloem. Zo mooi. Zo diep. Niet in woorden te uiten. De symbolische betekenis zoek ik later uit.

De dahlia is de nationale bloem van Mexico. Als geschenk is het een bloemenuiting van waardigheid en elegantie, van een verbintenis en band die eeuwig duurt. Handelen uit liefde en betrokkenheid. Het staat ook nog voor weelde en kracht.

Geel in bloemen staat voor energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevol persoon die straalt van vreugde en vrolijkheid. Het zijn reuzendahlia’s, wat de ‘size’ van die energie weergeeft.

Een mooi antwoord op een niet gestelde vraag. We hebben een eeuwige band het onbewuste en ik. Ze ziet me voor wat ik ben en geeft me wat mijn bewuste ‘ik’ tekort komt. Het is veel, overweldigend veel wat ik van haar ontvang. Het is veel, immens veel, wat ik haar schenk.