Beperkend denken

“Hier is het verwerven van bewustzijn een groot goed. Er zijn werelden waar bewustzijn vanzelfsprekend is. Op Reva is één van de nachtmerries …”.

Deze ingeving klinkt vannacht wanneer ik even wakker ben en mijn bovenkamer bedenkt dat ik ook wel even allerlei zaken kon oplossen nu ik toch wakker ben. ‘Kutwinkel’ zei een eerdere ingeving hierover en bedoelde ‘cut’ en ‘winkel in de betekenis van een hoek maken’. Kortom: afkappen (cut) dat automatisch gedenk Jacques en een hoek (winkel) maken. Met een bewuste ingreep je denken een halt toeroepen. Daarop laat is los en richt me op wat er in mijn binnenwereld verschijnt.

Jammer hoor dat de ingeving over Reva zo ineens stopt. Had graag gehoord wat op Reva één van de nachtmerries is. Het stopte omdat ik me bewust werd van de zinnen die ik hoorde. Trigger voor mijn bewustwording is het woord ‘Reva’ dat ik niet ken. Meteen brengt mijn denkmodus me uit contact met het onbewuste. ‘Hier’, gaat over ons leven op aarde. Dan wordt er verwezen naar andere werelden. Reva, is zo’n andere wereld.

Reva als Hebreeuwse meisjesnaam betekent ‘regen’ en in het Spaans staat het voor ‘lol’. Als Indische naam betekent het ‘zij die beweegt’ of de beweeglijke en in Polynesisch betekent het ‘kind van de zon’. Dat geeft op zich niet zoveel duidelijkheid. Het volgende spoor uit de ingeving gaat over het bewustzijn. Dat is hier een groot goed wat verworven moet worden, maar elders gewoon aanwezig. Zou ik de ingeving niet geheel goed hebben verstaan en werd er niet gezegd “Op Reva is het één van de nachtmerries”? Het, is mijn denkwereld. Klinkt logisch.

Hoe valt dit in de context van de ingeving? Reva is een beweeglijke wereld, de energetische wereld van het onbewuste. Is er dan gezegd dat het denken overal in door wil dringen om te be-grijpen en dat dit één van de nachtmerries voor het onbewuste is? Een plausibele rationele conclusie. Typisch de ‘rechtsom’ benadering van het bewustzijn deze route. De ‘linksom’ benadering van het onbewuste ligt in de ingeving die ik met mijn denken verstoorde. Het denken is één van de nachtmerries voor het stromende onbewuste. Zodra mijn ratio zich gaat bemoeien met wat er uit het onbewuste stroomt, stopt de stroming. In de ingeving stopte daardoor de zin meteen die me wilde uitleggen wat mijn ratio doet op zulke momenten.

Sorry Reva, voor de nachtmerrie van mijn onderbreking van je stroom. Ik zal luisteren wanneer jij spreekt en spreken wanneer jij luistert.